Joomla 5: een slimme en soepele overgang

Na de grote upgrade van Joomla 3 naar Joomla 4 is Joomla 5 nu beschikbaar als onderdeel van een doordachte langetermijnstrategie.

Een geruststellende gedachte is dat Joomla 4 ondersteund wordt tot oktober 2025, vooral wat betreft beveiligingsupdates. Dat betekent dat je niet overhaast hoeft over te stappen naar Joomla 5.

Wat deze aanpak zo mooi maakt, is dat de overstap van Joomla 4 naar Joomla 5 veel soepeler zal verlopen. Het zal lijken op de gewone updates die nu al uitgevoerd worden, zonder de hoge kosten en zorgen van eerdere migraties.

Joomla heeft goed geluisterd naar de feedback van gebruikers. Ze willen ervoor zorgen dat toekomstige upgrades veel minder gedoe met zich meebrengen, wat betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over de kosten als je je website wilt (laten) upgraden.

Maar wanneer kan de overstap naar Joomla 5 gemaakt worden? Dat is mogelijk zodra alle extensies die gebruikt worden op de website compatibel zijn met Joomla 5. Heb je een onderhoudscontract? Dan krijg je van ons bericht wanneer het tijd is om over te stappen en voorlopig staat dat gepland voor eind 2024. Tot die tijd kun je opgelucht ademhalen, wetende dat je website veilig en up-to-date is.

Laten we eens kijken naar enkele van de nieuwe mogelijkheden die Joomla 5 met zich meebrengt. Een opvallende verbetering is de toegenomen prestatie. Joomla 5 is sneller en efficiënter, wat betekent dat je website nog soepeler zal draaien. Daarnaast zijn er belangrijke verbeteringen op het gebied van beveiliging, wat altijd van groot belang is om je website te beschermen tegen potentiële bedreigingen van hackers. Met de nieuwe beveiligingsfuncties zoals tweefactorauthenticatie en verbeterde bescherming tegen brute force-aanvallen blijft je site beter beveiligd en beschermd. De toekomst ziet er helder uit voor Joomla-websites!

Edit 26-10-2023 (rev.10-02-2024)